Wat Dekt Een Reisverzekering

Vandaagdedag is het voor consumenten van belang om er zich van te vergewissen dat een probleem in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval wanneer u er voor kiest om een reis te boeken. U kunt voor vertrekken geconfronteerd worden met een niet verwachte geval waarmee u niet kunt vertrekken, maar tevens ten tijde van uw tochtje kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van een voordelige reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering kost, hangt van enkele zaken af. onder andere waar je tochtje naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een aantal euro per jaar.

Dat het aan gaan van een reisverzekering vanzelfsprekend is voor bijna alle consumenten die probleemloos een reis wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. De voordeligste reisverzekering afsluiten is tegenwoordig door het uitvoeren van een onafhankelijke vergelijking geen probleem meer, maar voor veel consumenten is ook het vinden van een meest bekende reisverzekering een vereiste. Een de meeste voordelige en de beste reisverzekering in 1 afsluiten is perfect mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de looptijd van de reisverzekering in kwestie net als met de beschermingen die gedekt dienen te worden. Voor wat dit laatste betreft is het vooral interessant om rekening te houden met het land naar waar u op vakantiereis gaat. zekere dekkingen worden bij een ten minste reisverzekering namelijk enkel aangeboden als de trip zich binnen Europa afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op tochtje gaat en u maakt een vakantie naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, dit kan de reden zijn dat u onvoorziene kosten moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuisuitgaven als u onverhoopt ziek wordt of door een ongeval in het kliniek komt. De mogelijkheid dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. ook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere mogelijkheid op een probleem.

Wat is er verzekerd in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa standaard gedekt voor hulpverlening, plotse uitgaven, een accident en en aansprakelijkheid voor ongemakken aan uw vakantiereisverblijf.

Hulpverlening

365 Dagen rond hulp van de aangesloten alarmcentrale. onder andere bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding lopende de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Plotselinge uitgaven

Bijvoorbeeld voor onvoorziene trip– en verblijfsuitgaven als je in het buitenland in het hospitaal terecht komt of ineens naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte. Of voor geld voor opsporings- of reddingsacties, als je lopende een bergwandeling de weg kwijt bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de onverwachte onkosten als gevolg van een ongeval.

Aansprakelijkheid voor schade aan reisverblijf

Kosten door bijvoorbeeld schade aan de inboedel van uw vakantiereisverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

Wat is voor u de goedkoopste reisverzekering?

Dat het afsluiten van een reisverzekering voor uw tochtje interessant is hoeven we u zonder twijfel niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter een voordelige reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een mogelijkheid maken uit 2 mogelijkheden. We maken onderscheid op dit vlak de tijdelijke reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste optie is gewenst indien u er voor kiest om slechts 1 maal per 12 maanden op trip te gaan. In dat geval is een reisverzekering doorlopend aan gaan commercieel namelijk niet zo voordelig. Een kortlopende reisverzekering gaat wel in op de datum van vertrek en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht gedurende hetzelfde jaar nog een onverwachte tochtje? In dat geval zult u nog eens een aparte, tijdelijke- of kortlopende reisverzekering moeten afsluiten.

Wanneer is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

De beste reisverzekering is er één die in z’n geheel is afgestemd op uw situatie. Zeker is een bekendste reisverzekering afsluiten leuk, maar wanneer deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al in enkele stappen verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend afsluiten is dan alsook veruit goedkope mogelijkheid voor consumenten die er voor kiezen om vaker dan 1 keer per 12 maanden andere oorden op te zoeken. Vanaf het ogenblik dat u meer dan twee keer per kalenderjaar op vakantiereis gaat (hetzij een zomertrip, een wintersporttochtje of gebruikelijk een citytrip) is het financieel efficiënter om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering afsluiten door te vergelijken? Een goede en goedkope reisverzekering in 1 afsluiten is uitstekend mogelijk.

Tijdelijke- of kortlopende reisverzekering, altijd de betere keus?

In de reis naar een goedkopere reisverzekering kijken veel natuurlijke personen vooral in de richting van een tijdelijke- of kortlopende reisverzekering. Allicht is een dergelijk type verzekering goedkoper in vergelijking met de doorlopende reisverzekering, maar ze dient wel per ondernomen vakantie te worden afgesloten. Hier knelt een zeer belangrijk schoentje. indien u slechts 1 of 2 maal per twaalf maanden op vakantie gaat is dit type van reisverzekering normaalgesproken voldoende. Maar zodra er enkele reizen worden ondernomen is dit niet langer het situatie en kan het financieel veel handiger zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering.

Wat is een multirisicoverzekering?

Wanneer u van plan bent om een reisverzekering af te sluiten kunt u telkens een optie maken tussen verscheidene opties. We maken onderscheid op dit vlak de tijdelijke van de doorlopende reisverzekering, maar ook bestaat er ook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een bepaalde variant kunnen we welbeschouwd het best duiden als een reeks van verzekeringen. Het betreft hier niet alleen de gangbare reisverzekering, ze wordt in de regel immer gecombineerd met een speciale bescherming voor opzegging. Op deze manier kunt beschikken u dan alsook over een compleet pakket waardoor u zonder twijfel probleemloos op vakantiereis weg kunt gaan. Bent u alsook wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer kennis willen bekomen? Lees dan in enkele stappen verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u in een overzicht.

Tips: uitsparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering aan gaan? Denk dan goed na of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor geneeskundige kosten (wellicht heb je die ook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en zorg dat je niet twee keer verzekerd bent. Vaak kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel geld overhouden.

Maximale schadeloosstellingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering compleet niet nodig, maar als er immers wat gebeurt wil je graag dat de gebreken in enkele stappen wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg van invloed bij je reisverzekering? Onder andere voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste vergoedingen. Dan weet je zeker dat je bij de beste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis toch moet annuleren. Als je jouw reis bijvoorbeeld door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet annuleren kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf te annuleren als resultaat van bepaalde omstandigheden. Ook als je door zekere omstandigheden gedurende je vakantie verplicht bent om naar huis te vertrekken, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Ook met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Annuleren oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de betere reisverzekering vinden. Zo simpel is het vinden en vinden van een reisverzekering via hier.

Scroll to top