Waarom Reisverzekering

Op het moment is het voor bijna alle consumenten important om er zich bewust van te zijn dat een gevaar in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is ook het situatie wanneer u er voor kiest om een reis te boeken. U kunt voor vertrek er mee te maken krijgen met een onvoorziene geval waardoor u niet weg kunt gaan, maar ook tijdens uw vakantiereis kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van de beste reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering vergoedt schade die is ontstaan gedurende een reis. U heeft de gelegenheid om enkele rubrieken mee te verzekeren zoals: werelddekking, giraal geld en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de sneeuwvakantie dekking. Naast deze kansen kunt u meestal een annuleringsverzekering afsluiten.

De meeste categorieën worden tot een bepaald maximum vergoed. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een de goedkoopste reisverzekering heeft meestal een (hoog) eigen risico of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de eigendommen of aanvullende zaken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantie gaat en u maakt een vakantie naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, daardoor zou het kunnen dat u onvoorziene geld moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuiskosten als u onverwacht ziek wordt of door een ongeval in het privekliniek komt. De optie dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. ook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere mogelijkheid op een accident.

Wat is er gedekt in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa in ieder geval gedekt voor hulpverlening, onvoorziene uitgaven, een calamiteit en en aansprakelijkheid voor schade aan uw reisverblijf.

Hulpverlening

Het gehele jaar rond hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding gedurende de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Niet verwachte uitgaven

Bijvoorbeeld voor onverwachte vakantiereis– en verblijfsonkosten als je in het buitenland in het privekliniek terecht komt of ineens naar huis moet terugkeren na een ongeval of ernstige ziekte. Of voor onkosten voor opsporings- of reddingsacties, als je gedurende een bergwandeling niet meer weet waar je bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de onvoorziene geld als gevolg van een calamiteit.

Aansprakelijkheid voor schade aan vakantiereisverblijf

Onkosten door onder andere schade aan de inboedel van uw tripverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

De de beste reisverzekering vind je sowieso door goed te vergelijken. Het is vanzelfsprekend een goede afweging te maken van extra’s die je écht nodig hebt en dekkingen die voor jou overbodig zijn. Je wilt zeker niet teveel betalen. Daarom is het superhandig om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je behoeften zijn voor een bekendste reisverzekering. Op het moment dat je regelmatig enkele malen per jaar op vakantie gaat is het vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als je namelijk voor elke vakantiereis of elk tripje opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluit, betaal je continu opnieuw poliskosten. Een doorlopende reisverzekering is dan een voordeligere keus.

Kortlopende reisverzekering, te allen tijde efficiënter?

Een tijdelijke- of kortlopende reisverzekering is de meest optimaleverzekering voor natuurlijke personen of gezinnen die één of maximaal twee maal per kalenderjaar op vakantiereis gaan. Bovendien moet er dan nog rekening worden gehouden met de waarde van de vakantiereis die moet worden vergoed. Van zodra u meer dan een malen per 12 maanden een citytrip of langere reis onderneemt wordt het een compleet ander verhaal. Op dat ogenblik is een reisverzekering doorlopend afsluiten toch commercieel vaak heel wat interessanter.

Wat is een multirisicoverzekering?

Op welk moment uw intentie is om om een reisverzekering af te sluiten kunt u steeds een optie maken tussen veel mogelijkheden. We maken onderscheid op dit vlak de tijdelijke- of kortlopende van de doorlopende reisverzekering, maar ernaast bestaat er alsook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een bepaalde variant kunnen we in feite het best duiden als een bundel van verzekeringen. Het betreft hier niet alleen de gewone reisverzekering, ze wordt doorgaans immer samengevoegd met een speciale bescherming voor annuleren. Op deze manier beschikt u dan ook over een totaal pakket waardoor u sowieso zorgeloos op vakantie weg kunt gaan. Bent u ook wel geïnteresseerd in het afsluiten van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer kennis willen ontvangen? Lees dan simpel verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u op een rijtje.

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor medische kosten (misschien heb je die ook al goed gedekt bij je zorgverzekering), hulp bij pech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze tips en regel dat je niet 2 keer gedekt bent. Meestal kun je door goed te kijken naar je beschermingen veel geld besparen.

Hoogste tegemoetkomingen reisverzekering

Het liefste heb je jouw reisverzekering volledig niet nodig, maar als er per slot van rekening wat gebeurt wil je graag dat de gebreken eenvoudig wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een bepaalde bescherming erg van betekenis bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de beste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering vinden. Een annuleringsverzekering betaalt de onkosten als je de reis immers moet annuleren. Als je je reis bijvoorbeeld door een ongeval, ziekte of overlijden moet opzegging kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als gevolg van bepaalde omstandigheden. Ook als je door bepaalde gebeurtenissen lopende je vakantie genoodzaakt bent om naar huis te vertrekken, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Ook met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele 12 maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering annuleren kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering vinden. Zo eenvoudig is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via deze website.

Scroll to top