Goedkope Reisverzekering

Vandaagdedag is het voor consumenten interessant om er zich mee bezig te houden dat een gevaar in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het geval wanneer u er voor kiest om een vakantiereis te boeken. U kunt voor weggaan meemaken met een plotse geval waarmee u niet kunt vertrekken, maar alsook tijdens uw vakantiereis kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het afsluiten van een betere reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering dekt ongemakken die is ontstaan gedurende een trip. U heeft de optie om meerdere rubrieken mee te verzekeren zoals: accidentlen, , cash en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze gelegenheden kunt u in de regel een annuleringsverzekering afsluiten.

Ontzettend veel categorieën worden tot een bepaald maximum betaald. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een voordelige reisverzekering heeft over het algemeen een (hoog) eigen bedreiging of een minder (hoog) verzekerd bedrag voor de spullen of aanvullende rubrieken.

Waarom een reisverzekering?

Als u op vakantie gaat en u maakt een trip naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan in Nederland, hierdoor zou het kunnen dat u niet verwachte kosten moet uitgeven. Denk maar eens aan de ziekenhuisuitgaven als u onverhoopt ziek wordt of door een probleem in het hospitaal komt. De optie dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. alsook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere kans op een ongeval.

Wat is er verzekerd in de basisbescherming van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa op zijn minst gedekt voor hulpverlening, plotse uitgaven, een accident en en aansprakelijkheid voor ongemakken aan uw tripverblijf.

Hulpverlening

Het gehele jaar rond hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding gedurende de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Plotselinge uitgaven

Bijvoorbeeld voor onverwachte vakantiereis– en verblijfsuitgaven als je in het buitenland in het kliniek terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een calamiteit of ernstige ziekte. Of voor onkosten voor opsporings- of reddingsacties, als je lopende een bergwandeling verdwaalt of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de niet verwachte onkosten als gevolg van een calamiteit.

Aansprakelijkheid voor ongemak aan vakantiereisverblijf

Kosten door onder andere ongemak aan de inboedel van uw tochtjeverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw vakantiewoning.

Wat is voor u een goede reisverzekering?

Dat het aan gaan van een reisverzekering voor uw tochtje interessant is hoeven we u zeker weten niet meer te vertellen. Wat is voor u nu echter een voordelige reisverzekering? Voor dit type van verzekering kunt u een keuze maken uit twee mogelijkheden. We maken onderscheid op dit vlak de tijdelijke- of kortlopende reisverzekering van een doorlopende reisverzekering. Deze eerste optie is slim als u er voor kiest om slechts 1 keer per jaar op trip te gaan. In dat situatie is een reisverzekering doorlopend aan gaan met het oog de kosten namelijk niet zo voordelig. Een tijdelijke reisverzekering gaat wel in op de datum van vertrekken en loopt af bij terugkomst. Boekt u dus onverwacht gedurende hetzelfde twaalf maanden nog een onverwachte reis? In dat situatie zult u nog eens een aparte, kortlopende reisverzekering moeten aan gaan.

Wanneer is een reisverzekering doorlopend aan gaan interessant?

De goedkoopste reisverzekering is er 1 die totaal is afgestemd op uw situatie. Uiteraard is een de meeste voordelige reisverzekering afsluiten leuk, maar wanneer deze niet aan uw verwachtingen voldoet zal de pret al in enkele stappen verdwijnen. Een reisverzekering doorlopend aan gaan is dan tevens veruit bekendste keus voor personen die er voor kiezen om vaker dan 1 keer per 12 maanden andere landen op te zoeken. Vanaf het geval dat u meer dan twee keer per twaalf maanden op vakantie gaat (hetzij een zomervakantiereis, een wintersporttochtje of gewoon een citytrip) is het met het oog op geld handiger om te kiezen voor een doorlopende variant.

Goede reisverzekering afsluiten door te vergelijken? Een goede en bekendste reisverzekering in één afsluiten is perfect mogelijk.

Een reisverzekering doorlopend afsluiten bij meerdere trips

Een reisverzekering doorlopend aan gaan wordt inderdaad alvast slim vanaf het ogenblik dat er meer dan twee reizen binnen eenzelfde kalenderjaar worden ondernomen. U moet er wel rekening mee houden dat de ene doorlopende reisverzekering de andere niet is. Hou bijvoorbeeld altijd rekening met de totale waarde van alle vakantiereizen die worden ondernomen. Een doorlopende reisverzekering wordt per slot van rekening immer ten minste afgesloten voor een relatief beperkt bedrag welke u naar eigen inzicht kunt verhogen. Het aan gaan van een doorlopende reisverzekering zorgt er tot slot wel voor dat u te allen tijde ten tijde van uw tochtjes optimaal bent vergoed. nuttig gezien kunt u bij een doorlopende reisverzekering dan ook altijd rekenen op een bepaalde meerwaarde in vergelijking met een kortlopende variant.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is in de regel de slimste beslissing als je korter dan 21 dagen per jaar op vakantie gaat. Maar soms kan het toch ook zijn dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is dan een kortlopende reisverzekering. Het is dus slimmer alsook doorlopende reisverzekeringen te vergelijken voor de zekerheid. Via onze website kun je efficiënt zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Op het moment je een kortlopende reisverzekering afsluit is dit voor een expliciete periode. De verzekering is geldig vanaf een door jou bepaalde startdatum tot een zekere sluitingsdatum. Je kan deze verzekering zelfs nog een paar minuten minuten voor vertrek aan gaan. De verzekering kan ook voor weekendjes weg als langere vakanties worden afgesloten.

Als je slechts 1 keer per twaalf maanden op vakantie gaat voor een periode van 2 tot drie werken is dit type verzekering goedkoper dan een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je normaalgesproken af als je langer dan 3 weken of enkele malen per kalenderjaar op vakantiereis gaat. Het is dan in de regel voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten dan een kortlopende reisverzekering. Je hoeft dan niet elke keer een losse reisverzekering aan te gaan en steeds opnieuw poliskosten te betalen.

Een reisverzekering doorlopend aan gaan is op commercieel vlak in vergelijking met een kortlopende reisverzekering soms heel wat interessanter. Dat is niet te allen tijde zo. Beslissend op dit vlak is hoe regelmatig per kalenderjaar u er voor kiest om op vakantiereis te gaan. Is dat slechts één keer? In dat situatie is een kortlopende reisverzekering het interessantst. Gaat u 2 keer of nog meer per kalenderjaar op reis? In dat situatie zult u merken dat de beschikking hebben over een doorlopende reisverzekering niet alleen praktisch, maar alsook financieel heel wat slimmer is. U kunt het beste wel immer rekening houden met de waarde van de vakantie die wordt betaald. Dit kan namelijk af en toe voor problemen zorgen op welk moment u vaker dan één keer per twaalf maanden moet opzeggen of bijstand moet aanvragen.

Doorlopende reisverzekering bijna immer voordeliger

Een doorlopende reisverzekering is al snel voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Ga je met je hele familie op vakantie, dan ligt de grens circa bij een trip van veertien dagen. Ga je dus met je familie 2 weken of langer op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering in de regel goedkoper. Voor een verzekering van 1 of twee personen ligt de grens op 1 week of drie. Zeker als je er ook alsook nog enkele dagen even weg gaat, is de doorlopende verzekering voordeliger. ook voor een annuleringsverzekering geldt dat een doorlopende vaak voordeliger is dan een kortlopende. Maak je op onze website een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je goedkoper uit met een doorlopende? Dan geven we je gelijk een seintje op onze website zodat je de goede optie kunt maken.

Hoe langer of vaker je op vakantiereis gaat, hoe voordeliger het wordt om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Extra beschermingen zoals geneeskundige onkosten of wintersport, maakt een doorlopende reisverzekering in de regel voordeliger dan een kortlopende. vakantiereis je niet alleen maar heb je een familie? Dan is een doorlopende reisverzekering al in enkele stappen goedkoper.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je over het algemeen af als je langer dan 3 weken of vaker dan 1 keer per jaar op vakantie gaat. Het is dan in de regel goedkoper om een doorlopende reisverzekering aan te gaan dan een kortlopende reisverzekering. En tevens handig: je hoeft niet elke keer een enkele reisverzekering af te sluiten.

Als je langer dan 2 tot 3 weken met vakantie gaat of vaker is het in de regel interessanter om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij families geldt het gewin in de maandprijs nog sneller. Met deze verzekering ben je het gehele kalenderjaar door verzekerd en hoef je dus niet een specifieke datum op te geven. Zowel korte als lange vakanties zijn hierbij verzekerd en je hoeft niet elke twaalf maanden opnieuw deze reisverzekering aan te gaan, hij wordt automatisch voortgezet.

Wat is een multirisicoverzekering?

Wanneer uw intentie is om om een reisverzekering af te sluiten kunt u continu een optie maken tussen verscheidene opties. We onderscheiden op dit gebied de tijdelijke van de doorlopende reisverzekering, maar ernaast bestaat er tevens nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een dergelijke variant kunnen we in principe het best beschrijven als een reeks van verzekeringen. Het gaat hier niet alleen de eenvoudige reisverzekering, ze wordt in het algemeen altijd samengevoegd met een speciale bescherming voor annuleren. Op deze wijze beschikt u dan tevens over een compleet pakket waardoor u gegarandeerd onbezorgd op tochtje kunt vertrekken. Bent u alsook wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer informatie willen ontvangen? Lees dan eenvoudig verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u in een overzicht.

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Bedenk dan goed of je zekere beschermingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor medische kosten (mogelijkerwijs heb je die ook al goed gedekt bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en zorg dat je niet twee keer gedekt bent. Over het algemeen kun je door goed te kijken naar je dekkingen veel geld besparen.

Uiterste tegemoetkomingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering compleet niet nodig, maar als er toch wat gebeurt wil je graag dat de schade snel wordt uitgekeerd en afgehandeld. Vind je een bepaalde dekking erg doorslaggevend bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de goedkooste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de onkosten als je de reis tenslotte moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het mogelijk maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als resultaat van bepaalde omstandigheden. Tevens als je door bepaalde gebeurtenissen lopende je vakantie gedwongen bent om naar huis te gaan, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzeggen van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk wissewasje vergoeden.

Ook gericht op de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Opzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt in niet meer dan 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de beste reisverzekering vinden. Zo efficiënt en simpel is het vinden en vinden van een reisverzekering via hier.

Scroll to top