Eenmalige Reisverzekering

Tegenwoordig is het voor consumenten van belang om er zich van te vergewissen dat een ongeluk over het algemeen in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het geval op welk moment u er voor kiest om een vakantie te boeken. U kunt voor vertrek er mee te maken krijgen met een onvoorziene situatie waardoor u niet kunt vertrekken, maar ook gedurende uw vakantie kunnen er zich acute problemen aan het licht komen. Het aan gaan van een betere reisverzekering kan heel wat praktische, maar alsook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering moet kosten, hangt van een aantal zaken af. bijvoorbeeld waar je tochtje naar toe gaat, welke dekking je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering een paar euro per jaar.

Dat het aan gaan van een reisverzekering interessant is voor veel mensen die onbezorgd een trip wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. De voordeligste reisverzekering afsluiten is op het moment door het uitvoeren van een objectieve vergelijking gemakkelijk, maar voor veel natuurlijke personen is alsook het vinden van een de goedkoopste reisverzekering een vereiste. Een de goedkoopste en de beste reisverzekering in 1 afsluiten is heel goed mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigheid van de reisverzekering in kwestie alsook met de dekkingen die gedekt dienen te worden. Voor wat dit laatste betreft is het met name interessant om rekening te houden met het land naar waar u op vakantie gaat. zekere beschermingen worden bij een standaard reisverzekering namelijk louter aangeboden als de tochtje zich binnen Europa afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op tochtje gaat en u maakt een vakantiereis naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, dit kan de reden zijn dat u extra kosten moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuisuitgaven als u onverwacht ziek wordt of door een ongeval in het ziekenhuis komt. De gelegenheid dat men in het buitenland ziek wordt is ook groter. Andere eetgewoonten en hygiëne standaarden kunnen zorgen voor een verhoogde mogelijkheid op ziekte.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

De beste reisverzekering vind je eerst door goed te vergelijken. Het is vanzelfsprekend een goede afweging te maken van extra’s die je écht nodig hebt en dekkingen die voor jou niet van toepassing zijn. Je wilt zeker niet teveel betalen. Daarom is het wel zo handig om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je eisen zijn voor een de goedkoopste reisverzekering. Op het moment dat je enkele malen per kalenderjaar op trip gaat is het over het algemeen voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als je namelijk voor elke reis of elk tripje opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluit, betaal je continu opnieuw poliskosten. Een doorlopende reisverzekering is dan voordeliger.

Kortlopende reisverzekering, immer een voordeligere keus?

Tevens weet u in bovenstaand situatie exact over welke dekkingen u kunt beschikken waarmee u zich hier geen zorgen meer om hoeft te maken. Let wel, bij een doorlopende reisverzekering is het te allen tijde interessant om er rekening mee te houden dat de gezamenlijk betaalde waarde van al uw vakanties op jaarbasis niet wordt overschreden. Is dat wel het situatie en gebeurt er iets gedurende uw tochtje, dan zult u alsnog voor het merendeel van de geld zelf moeten opdraaien. alsook dit is dan tevens zeker iets waar u de nodige aandacht aan zult willen geven.

Voordeligste reisverzekering

op welk moment u een tochtje heeft geboekt spreekt het voor zich dat u zich zo weinig een mogelijkheid zorgen zult willen maken. Om er zeker van te zijn dat alle mogelijke gevaren gericht op uw bij elkaar gespaarde reis zijn vergoedt kan het slim zijn om een tijdelijke- of kortlopende of doorlopende reisverzekering af te sluiten. Een kortlopende reisverzekering aan gaan kan voor natuurlijke personen die slechts één keer per 12 maanden op vakantie gaan de meest verstandige optie zijn. Op deze wijze genieten ze uiteindelijk ook van een geschikte dekking voor hun geplande tochtje, maar dan wel zonder dat ze rekening dienen te houden met nutteloos hoge kosten. Gaat u met zekerheid enkele keren op reis gaan in het komende jaar? In dat situatie is de keuzemogelijkheid om een doorlopende reisverzekering te kiezen altijd het beste. Zo geniet u op vlak van prijs-kwaliteit tenslotte altijd van de meest geschikteverzekering.

Tips: besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk onder andere aan bescherming voor medische kosten (mogelijkerwijs heb je die alsook al goed gedekt bij je zorgverzekering), hulp bij pech of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en zorg dat je niet 2 keer gedekt bent. in de regel kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel geld overhouden.

Maximale tegemoetkomingen reisverzekering

Het liefste heb je jouw reisverzekering helemaal niet nodig, maar als er uiteindelijk wat gebeurt wil je graag dat de schade snel wordt uitbetaald en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg cruciaal bij je reisverzekering? Onder andere voor fotocamera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht hoogste tegemoetkomingen. Dan weet je zeker dat je bij de beste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de reis op de keper beschouwd moet annuleren. Als je je reis onder andere door een ongeval, ziekte of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een optie maakt om je vakantie vooraf te annuleren als gevolg van bepaalde omstandigheden. Tevens als je door zekere omstandigheden lopende je vakantie gedwongen bent om naar huis te gaan, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voorafgaand je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk wissewasje vergoeden.

Tevens wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Annuleren oude reisverzekering

Je reisverzekering afzeggen kun je schriftelijk bij je huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de slimste reisverzekering vinden. Zo simpel is het vinden en aan gaan van een reisverzekering via onze website.

Scroll to top