Doorlopende Reisverzekering

Vandaagdedag is het voor veel mensen important om er zich mee bezig te houden dat een probleem over het algemeen in een klein hoekje schuilt. Dat is alsook het situatie wanneer u er voor kiest om een reis te boeken. U kunt voor vertrek meemaken met een niet verwachte situatie waardoor u niet kunt vertrekken, maar tevens ten tijde van uw reis kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van een goede reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering betaalt schade die is ontstaan tijdens een vakantie. U heeft de mogelijkheid om meerdere categorieën mee te verzekeren zoals: ongevallen, , cash en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze opties kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering afsluiten.

Verscheidene categorieën worden tot een bepaald maximum gedekt. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een voordelige reisverzekering heeft over het algemeen een (hoog) eigen dreiging of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de eigendommen of aanvullende goederen.

Waarom een reisverzekering?

Als u op tochtje gaat en u maakt een vakantie naar het buitenland kan er van alles fout gaan. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, hierdoor zou het kunnen dat u onvoorziene geld moet uitgeven. Denk bijvoorbeeld aan de ziekenhuiskosten als u ineens ziek wordt of door een probleem in het privekliniek komt. De kans dat men in het buitenland ziek wordt is tevens groter. ook andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere kans op een accident.

Wat is er verzekerd in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa ten minste gedekt voor hulpverlening, plotse uitgaven, een ongeval en en aansprakelijkheid voor ongemak aan uw tochtjeverblijf.

Hulpverlening

24/7 hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding ten tijde van de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Onvoorziene uitgaven

Bijvoorbeeld voor extra trip– en verblijfsgeld als je in het buitenland in het kliniek terecht komt of voortijdig naar huis moet terugkeren na een probleem of ernstige ziekte. Of voor onkosten voor opsporings- of reddingsacties, als je lopende een bergwandeling verdwaalt of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent gedekt tegen de extra kosten als gevolg van een calamiteit.

Aansprakelijkheid voor ongemakken aan reisverblijf

Kosten door bijvoorbeeld ongemakken aan de inboedel van uw vakantieverblijf. U laat onder andere iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

Om reisverzekeringen te vergelijken is het noodzakelijk dat je weet welke opties je gedekt wilt hebben. Geneeskundige onkosten zijn in de regel vanzelfsprekend. Met deze bescherming worden geneeskundige uitgaven die niet betaalt worden door je reguliere zorgverzekering mogelijkerwijs wel vergoed. Mocht er onverwacht iets gebeuren gedurende je reis, dan weet je dat de kosten gedekt zijn. Naast medische uitgaven kun je uiteenlopende andere extra’s meeverzekeren. Je kunt bij een doorlopende reisverzekering bijvoorbeeld kiezen om wintersport, duiksport, automobilistenhulp of zakenreizen in ieder geval mee te verzekeren.

Annuleren van vakantie door ziekte

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om een vakantiereis te opzegging als gevolg van een zekere ziekte of aandoening. Heeft u een annuleringsverzekering , dan kunt beschikken u altijd over deze mogelijkheid. Het bedrag dat u heeft betaald voor uw tochtje zal in dit situatie dan tevens bijna in z’n geheel worden terugbetaald. Bijna? Klopt, want er zijn immer kosten die van het uitbetaalde bedrag worden ingehouden. Wat veel personen bovendien niet weten is dat niet alleen ziekte bij de toerist zelf, maar tevens bij familieleden tot in de 2de ofwel 3de graad over het algemeen door een annuleringsverzekering worden vergoed. tevens wanneer er hiervan sprake is kan uw reis dan alsook zonder probleem worden geannuleerd.

Wat bij overlijden van een familielid?

Een overlijden kan altijd gebeuren, zelfs op de meest onverwachte momenten. Is er sprake van een overlijden van een familielid tot in de 2de graad? In dat situatie zal uw annuleringsverzekering ook hier een perfecte tussenkomst in bieden. U dient er wel rekening mee te houden dat dit niet geldt voor wanneer bijvoorbeeld 1 van uw slimste vrienden komt te overlijden. In dat geval zult u er dan tevens bij stil moeten blijven staan dat u zomaar het hele bedrag van de geboekte tochtje kunt verliezen.

Professionele redenen aan basis van opzegging

Er wordt te allen tijde benadrukt dat een doorlopende reisverzekering geen tussenkomst biedt bij zakelijke trips naar het buitenland. Dat klopt ook, maar het houdt in niet dat er geen enkele zakelijke betrekking invloed kan bezigen op uw verzekering. op welk moment u bijvoorbeeld vakantie heeft aangevraagd, maar u onverhoopt niet kunt vertrekken omdat de vervanger op uw werk onder andere plots ziek is geworden of een probleem heeft gehad zal de annuleringsverzekering in de regel immer een gepaste bescherming voorzien. Op deze manier hoeft u dus nooit een commercieel perikel te vrezen ten gevolge van een plotse gebeurtenis op uw werk.

Doorlopende reisverzekering inclusief anulatie aan gaan

Bovenstaande maakt duidelijk dat het in tal van uiteenlopende omstandigheden heel goed een mogelijkheid is om het door u betaalde bedrag voor uw reis terug te ontvangen van de verzekeraar waarbij de reis- en annuleringsverzekering werd afgesloten. Vooraleer u dit kunt doen zult u er zich tevens bewust van moeten zijn dat er niet altijd in ieder geval een annuleringsverzekering wordt aangeboden bij een (doorlopende) reisverzekering. Deze separaat aan gaan of deze laten toevoegen aan de door u interessante polis is in diverse situaties dus gewenst. Om er zeker van te zijn dat uw doorlopende reisverzekering over een passende annuleringverzekering kunt beschikken is het doen van een vergelijking alvorens een doorlopende reisverzekering aan te gaan in ieder situatie immer een verstandige keuzemogelijkheid.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering betaalt de geld als je de vakantie immers moet annuleren. bijvoorbeeld door een accident, geneeskundige redenen of overlijden. Wil je jouw tochtje opzeggen vanwege een situatie die je al langere tijd zag aankomen? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Veel mensen denken Vandaag de dag nog immer dat het een mogelijkheid is om met een doorlopende reisverzekering een bepaalde vakantiereis te annulatie op welk moment zich niet verwachte omstandigheden voordoen. Dat is tevens ten minste niet het geval. U kunt aleen een vakantiereis annuleren zonder verlies van het betaalde bedrag wanneer u eveneens over een zogenaamde annuleringsverzekering beschikt. Dat is dus lang niet bij elke reisverzekering zo, in tegendeel. Wilt u er onvoorwaardelijk zeker van zijn dat u ook bij met name ziekte gangbaar uw reis zonder kosten kunt annuleren? In dat situatie is het volmaakt verstandig om even de kennis op deze pagina aandachtig te bekijken.

Wat kost een annuleringsverzekering ?

Wat een annuleringsverzekering kost, hangt af van de totale geld van je reis. De maandprijs van een annuleringsverzekering is in de regel tussen de vijf en 6 procent van de totale reizen om. Daar komen alsook nog polisonkosten en assurantiebelasting bij. Hoe hoger de vakantiereizen om, hoe meer premie je dus betaalt voor je annuleringsverzekering.

Wat is de goedkoopste reisverzekering?

Het onderscheid tussen een alledaags goede reisverzekering en de beste reisverzekeringwordt niet alleen gemaakt door de looptijd waarvoor ze wordt afgesloten. Ga dan tevens altijd voor het daadwerkelijk afsluiten van uw reisverzekering na welke dekkingen er exact worden gedekt en of deze ook gelden voor het land of het gebied waar u een trip naar heeft geboekt. Niet alle reisverzekeringen dekken onder andere in ieder geval vakantiereizen naar United States, Australië of Azië, etc. Bovendien doet u er tevens goed aan om voor het afsluiten van een betere reisverzekeringeven stil te blijven staan bij de aard van de vakantiereis. Zakelijke reizen worden door een doorsnee reisverzekering tenslotte in het algemeen niet gedekt en bovendien kunnen er ook excepties geldig zijn voor potentieel risicovolle reizen zoals wintersporttochtjes. ook dit is sowieso iets waar u wat te maken heeft met het aan gaan van de goedkoopste reisverzekeringrekening mee zult willen houden.

De kosten van goedkope reisverzekering

Tot slot is er Uiteraard nog de kostpremie van de goedkoopste reisverzekering. Voor veel natuurlijke personen staat de goedkoopste reisverzekeringdan alsook gelijk aan een echt meest bekende reisverzekering. Is dat echter wel correct? Niet altijd. Allicht is het te allen tijde zeer verstandig wanneer u slechts een beperkte kosten moet betalen, maar daar staat tegenover dat u er wel zeker van moet zijn dat alle vereiste dekkingen daadwerkelijk worden aangeboden. Is dat niet het geval, dan kan dat u namelijk enkele vervelende verrassingen opleveren en dat kan vanzelfsprekend tevens niet de bedoeling zijn. De kosten van een voordelige reisverzekeringmoet dan tevens immer in lijn worden gezien met de exacte beschermingen die er door worden aangeboden.

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Denk dan goed na of je bepaalde dekkingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan bescherming voor geneeskundige kosten (wellicht heb je die tevens al goed verzekerd bij je zorgverzekering), automobilistenhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en zorg dat je niet 2 keer gedekt bent. Over het algemeen kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel uitsparen.

Hoogste schadeloosstellingen reisverzekering

Liever heb je jouw reisverzekering volledig niet nodig, maar als er toch ook wat gebeurt wil je graag dat de schade snel wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een bepaalde bescherming erg doorslaggevend bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voor camera’s, andere elektronica of kampeerspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de voordeligste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering ook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis toch moet annuleren. Als je jouw reis onder andere door een ongeval, ziekte of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf af te zeggen als gevolg van zekere omstandigheden. Tevens als je door zekere gebeurtenissen gedurende je vakantie verplicht bent om naar huis te vertrekken, worden de resterende vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de bepaalde voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzeggen van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk detail vergoeden.

Tevens wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele jaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering opzeggen kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering afsluiten is zo gebeurd. Je kunt binnen vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de betere reisverzekering afsluiten. Zo eenvoudig is het vinden en vinden van een reisverzekering via deze website.

Scroll to top