Beste Reisverzekering

Tegenwoordig is het voor consumenten van belang om er zich van te vergewissen dat een probleem in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het geval wanneer u er voor kiest om een vakantie te boeken. U kunt voor vertrekken er mee te maken krijgen met een onverwachte situatie waardoor u niet van huis kunt gaan, maar tevens tijdens uw vakantiereis kunnen er zich acute problemen ontstaan. Het aan gaan van een voordelige reisverzekering kan heel wat praktische, maar ook financiële kopzorgen voorkomen.

Wat kost een reisverzekering?

Wat een reisverzekering moet kosten, hangt van een aantal zaken af. bijvoorbeeld waar je vakantiereis naar toe gaat, welke bescherming je wilt en hoeveel personen je meeverzekert. Gemiddeld kost een kortlopende reisverzekering eenmalig enkele tientallen euro’s, en een doorlopende reisverzekering enkele euro per maand.

Dat het aan gaan van een reisverzekering belangrijk is voor bijna alle mensen die onbekommerd een reis wil ondernemen mag ondertussen wel duidelijk zijn. De beste reisverzekering aan gaan is Vandaag de dag door het uitvoeren van een onafhankelijke vergelijking zeer gemakkelijk, maar voor veel natuurlijke personen is tevens het vinden van een de beste reisverzekering een vereiste. Een beste en de voordeligste reisverzekering in één afsluiten is perfect mogelijk. U dient wat dit betreft alleen rekening te houden met de geldigheid van de reisverzekering in kwestie evenals met de dekkingen die je kunt kiezen. Voor wat dit laatste betreft is het vooral important om rekening te houden met het gebied naar waar u op tochtje gaat. zekere dekkingen worden bij een ten minste reisverzekering namelijk uitsluitend aangeboden mits de reis zich binnen Europa afspeelt.

Waarom een reisverzekering?

Als u op reis gaat en u maakt een vakantie naar het buitenland kan er van alles gebeuren. Veel dingen zijn anders geregeld dan thuis, daardoor zou het kunnen dat u onverwachte uitgaven moet uitgeven. Denk ook aan de ziekenhuisgeld als u ineens ziek wordt of door een ongeval in het ziekenhuis komt. De kans dat men in het buitenland ziek wordt is alsook groter. tevens andere verkeersregels en gebruiken zorgen voor een grotere mogelijkheid op een accident.

Wat is er verzekerd in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa op zijn minst verzekerd voor hulpverlening, plotselinge uitgaven, een ongeval en en aansprakelijkheid voor ongemak aan uw tochtjeverblijf.

Hulpverlening

Het gehele jaar rond hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

  • het regelen van vervoer;
  • het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding ten tijde van de terugreis;
  • het geven van adviezen;

Niet verwachte uitgaven

Bijvoorbeeld voor onvoorziene vakantie– en verblijfskosten als je in het buitenland in het hospitaal terecht komt of ineens naar huis moet terugkeren na een probleem of ernstige ziekte. Of voor kosten voor opsporings- of reddingsacties, als je tijdens een bergwandeling niet meer weet waar je bent of gewond raakt.

Calamiteiten

U bent verzekerd tegen de niet verwachte uitgaven als gevolg van een ongeval.

Aansprakelijkheid voor schade aan vakantieverblijf

Geld door onder andere ongemakken aan de inboedel van uw tochtjeverblijf. U laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

De meest geschikte reisverzekering vind je allereerst door goed te vergelijken. Het is vanzelfsprekend een goede vergelijking te maken van opties die je écht nodig hebt en dekkingen die voor jou niet nodig zijn. Je wilt absoluut niet extra betalen. Daarom is het handig om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je wensen zijn voor een de goedkoopste reisverzekering. Wanneer je enkele malen per kalenderjaar op reis gaat is het vaak voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als je namelijk voor elke tochtje of elk tripje opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluit, betaal je continu opnieuw poliskosten. Een doorlopende reisverzekering is dan efficiënter.

Op welk moment is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is sneller voordeliger dan een kortlopende dan je zou denken. Ga je met je hele gezin op vakantie, dan ligt het omslagpunt rondom bij een vakantie van 2 weken. Ga je dus met je familie 15 dagen of langer op vakantie? Grote kans dat een doorlopende reisverzekering goedkoper is. Voor een verzekering van 1 of 2 personen ligt de limiet op een week of drie. Ga je alsook nog eens een paar dagen er tussenuit? Dan is de doorlopende reisverzekering ook heel efficiënt een voordeligere keus. Sluit je alsook immer een annuleringsverzekering af? Dan is een doorlopende reisverzekering bijna immer interessanter met een dekking voor opzegging. Een doorlopende annuleringsverzekering is namelijk heel efficiënt voordeliger dan een kortlopende. Maak je hier een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je goedkoper uit met een doorlopende? Dan geven we je onverwijld een seintje op deze website zodat je de goede keus kunt maken. Bekijk de pre’s van een doorlopende en kortlopende reisverzekering.

Als je langer dan 2 tot 3 weken met vakantie gaat of vaker is het juist voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij gezinnen geldt het gewin in de maandprijs nog sneller. Met deze verzekering ben je 12 maanden door verzekerd en hoef je dus niet een specifieke datum op te geven. Zowel korte vakanties als weekendjes weg zijn hiermee verzekerd en je hoeft niet elk 12 maanden opnieuw deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt automatisch verlengd.

Wat is een multirisicoverzekering?

Op welk moment behoefte hebt om een reisverzekering aan te gaan kunt u continu een optie maken tussen veel mogelijkheden. We maken onderscheid op dit vlak de kortlopende van de doorlopende reisverzekering, maar ook bestaat er alsook nog zoiets als een multirisicoverzekering. Een dergelijke variant kunnen we in feite het best beschrijven als een cluster van verzekeringen. Het betreft hier niet alleen de doorsnee reisverzekering, ze wordt in het algemeen immer gecombineerd met een speciale bescherming voor opzeggen. Op deze manier beschikt u dan ook over een totaal pakket waardoor u sowieso onbekommerd op tochtje weg kunt gaan. Bent u ook wel geïnteresseerd in het aan gaan van een multirisicoverzekering, maar zou u graag eerst meer gegevens willen ontvangen? Lees dan efficiënt verder, want wij zetten de voor- en nadelen er van graag even voor u op een rijtje.

Tips: geld overhouden op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Bedenk dan goed of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor geneeskundige kosten (wellicht heb je die alsook al goed gedekt bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze aanwijzingen en regel dat je niet dubbel verzekerd bent. Over het algemeen kun je door goed te lezen naar je dekkingen veel geld besparen.

Hoogste schadeloosstellingen reisverzekering

Het liefste heb je je reisverzekering compleet niet nodig, maar als er toch wat gebeurt wil je graag dat de schade efficiënt wordt vergoed en afgehandeld. Vind je een bepaalde bescherming erg van invloed bij je reisverzekering? Onder andere voor camera’s, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht maximale vergoedingen. Dan weet je zeker dat je bij de voordeligste reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering betaalt de onkosten als je de reis op de keper beschouwd moet annuleren. Als je jouw reis bijvoorbeeld door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf op te zeggen als gevolg van zekere omstandigheden. Tevens als je door bepaalde omstandigheden tijdens je vakantie verplicht bent om naar huis te gaan, worden de overgebleven vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af voordat je op vakantie gaat. Let goed op de expliciete voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het opzegging van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Ook wat te maken heeft met de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele twaalf maanden door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Afzeggen oude reisverzekering

Je reisverzekering beëindigen kun je per e-mail bij je huidige verzekeraar doen. Een nieuwe reisverzekering vinden is zo gebeurd. Je kunt in uiterlijk vijf minuten reisverzekeringen vergelijken en zo de slimste reisverzekering aan gaan. Zo eenvoudig is het vinden en afsluiten van een reisverzekering via deze website.

Scroll to top