Aansprakelijkheidsverzekering

Met de aansprakelijkheidsverzekering particulieren bescherm je niet alleen je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per abuis schade toebrengt. Wij helpen bij het maken van een keuze voor de WA verzekering voor jou. Gebruik onze aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijker.

Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

Een aansprakelijkheidsverzekering biedt dekking voor gebreken waar jij of jouw dochter aansprakelijk voor is. Je bent verzekerd voor immateriële schade veroorzaakt bij anderen. Dit kan zowel lichamelijk als geestelijke schade betreffen. Hiernaast ben je gedekt voor schade aan materiële zaken. Een voorwaarde is dat de gebreken niet met voorbedachte rade mag zijn toegebracht. Dat jij aansprakelijk bent voor de gebreken, betekent niet dat jij de schade zelf veroorzaakt hoeft te hebben. Jij bent bijvoorbeeld tevens aansprakelijk voor gebreken aangericht door je hond. Hiernaast ben jij aansprakelijk voor schade die ontstaat door een mankement aan jouw woning. Een voorbeeld is wanneer een dakpan van jouw woning op het hoofd van de buurvrouw valt. Dan ben je verantwoordelijk voor de schade die dit met zich meebrengt.

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een tegenslag zit in een niet groot hoekje. Je kind kan per ongeluk een bal door het raam schoppen gedurende het voetballen, of voor je het weet heeft je hond de bril van een oude man als kluif aangezien. De kosten kunnen flink oplopen als je niet gedekt bent voor zulke gebreken. Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de onkosten als jij of je familie per ongeval de veroorzaker zijn van schade aan derden. Dit geldt alleen voor de schade die jij of je familie als particulier maken. Eventuele schade gedurende het werk loopt via de bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering die je werkgever af kan sluiten. Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel eens een AVP-verzekering genoemd.

Je kunt deze verzekering voor jezelf aan gaan, maar tevens voor een ander, zoals je partner en je kinderen. Kinderen moeten minderjarig zijn – in dit geval onder de 21 – en inwonend. Studerende kinderen mogen, ook als ze uitwonend zijn, worden meeverzekerd. Een aansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar voor een aantal euro per maand kun je jezelf of een dierbare verzekeren tot een bedrag van maximaal 2,5 miljoen euro. Vergelijk nu!

Een aansprakelijkheidsverzekering wordt tevens wel een WA verzekering genoemd. Als u, uw partner, uw kinderen of uw huisdier een schade veroorzaakt bij iemand anders, dan bent u aansprakelijk voor deze gebreken. Zonder aansprakelijkheidsverzekering moet u de schade die hieruit volgt zelf betalen. Als u een aansprakelijkheidsverzekering heeft dan bent u hiervoor gedekt en zal uw verzekering de onkosten om de gebreken te dekken betalen. Het is niet voorgeschreven om een WA verzekering te hebben, maar het kan wel wel zo slim zijn. Het hoeft trouwens niet zo te zijn dat u de schade zelf veroorzaakt heeft. Een gesprongen waterleiding bij de buurman, die bij u vandaan komt. Of een dakpan die van uw dak valt op de auto van de buren. Het kan verkeren. Ook hiervoor verzekert u zich met de aansprakelijkheidsverzekering.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering particulieren ga je aan om je te verzekeren voor schades waar je volgens de wet verantwoordelijk voor bent. Dit zijn gebreken die je toebrengt aan anderen of de goederen van anderen. Denk aan de laptop van je oom die je uit je handen laat vallen. Of je broer die struikelt over een losliggend snoer in je huis en zijn arm breekt. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt niet alleen de gebreken die jij hebt gemaakt, tevens die van bijvoorbeeld je huisdieren. Met een AVP binnen het de meeste pakketten ben je beschermt tot een schadebedrag van 1.250.000 euro.

Met de AVP bedisplay je naast je eigen banksaldo, maar ook die van degene die je per abuis gebreken berokkent. Wij begeleiden bij het kiezen van de beste aansprakelijkheidsverzekering voor jouw gezin. Uw aansprakelijkheidsverzekering particulieren verzekerd u tegen gebreken aan andere personen waarvoor u aansprakelijk wordt gesteld.

Waarom een aansprakelijkheidsverzekering aan gaan?

U wilt niet te hoog gedekt zijn en ook niet voor elk gevalletje. Maar een aansprakelijkheidsverzekering is in de regel geen onnodige luxe. U acht de kans in het algemeen klein, maar u zit in de regel uiteindelijk wat ontspannender op de bank als het hard stormt en u weet dat een dakpan die gebreken aanricht bij de buren voor u financieel geen effecten heeft. Een tegenslag zit helaas in een nihil hoekje en komt altijd op een moment dat het u niet goed uitkomt, ook financieel niet.

De onkosten kunnen nogal snel oplopen als het wel mis gaat. Met een lage maandprijs maandelijks kunt u dit gevaar al afdekken. Voor zo’n €34 per kalenderjaar bent u al goed verzekerd. U kunt bij de verzekeraar kiezen voor welk bedrag u de verzekering wilt afsluiten. Dit ligt normaal gesproken tussen de €500.000 en €2.500.000 per geval. U kunt dit terug vinden in uw voorwaarden. Als u gebruik moet maken van uw verzekering en u komt er niet uit met de tegenpartij. Dan kunt u een beroep doen op uw rechtsbijstandsverzekering. Heeft u deze niet? Dan kunt u hier een rechtsbijstandverzekering vergelijken.

Scroll to top