Reisverzekeringen

Op het moment is het voor veel mensen belangrijk om er zich van te vergewissen dat een ongeluk in de regel in een klein hoekje schuilt. Dat is tevens het situatie op welk moment u er voor kiest om een trip te boeken. U kunt voor weggaan kan het gebeuren dat met een plotse geval waardoor u niet weg kunt gaan, maar ook lopende uw vakantie kunnen er zich acute problemen voordoen. Het afsluiten van de beste reisverzekering kan heel wat praktische, maar tevens financiële kopzorgen voorkomen.

Reisverzekeringen vergelijken

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering vergoedt ongemakken die is ontstaan gedurende een vakantie. U heeft de gelegenheid om meerdere rubrieken mee te verzekeren zoals: probleemlen, , contant geld en waardepapier, vervangend vervoer bij pech onderweg of de wintersport dekking. Naast deze gelegenheden kunt u over het algemeen een annuleringsverzekering aan gaan.

Heel veel goederen worden tot een bepaald maximum vergoed. Let hierbij goed op wat u verzekerd, een goedkope reisverzekering heeft vaak een (hoog) eigen gevaar of een minder (hoog) gedekt bedrag voor de bagage of aanvullende categorieën.

Wat is er gedekt in de basisdekking van de doorlopende reisverzekering?

U bent binnen Europa op zijn minst gedekt voor hulpverlening, onverwachte uitgaven,probleem en en aansprakelijkheid voor schade aan uw tochtjeverblijf.

Hulpverlening

Altijd hulp van de aangesloten alarmcentrale. bijvoorbeeld bij:

 • het regelen van vervoer;
 • het verzorgen van noodzakelijke geneeskundige begeleiding gedurende de terugreis;
 • het geven van adviezen;
 • Onvoorziene uitgaven – Bijvoorbeeld voor onvoorziene tochtje- en verblijfsuitgaven als je in het buitenland in het hospitaal terecht komt of plots naar huis moet terugkeren na een accident of ernstige ziekte. Of voor onkosten voor opsporings- of reddingsacties, als je lopende een bergwandeling verdwaalt of gewond raakt.
 • Calamiteiten – U bent gedekt tegen de onvoorziene geld als gevolg van een ongeval.
 • Aansprakelijkheid voor ongemakken aan tripverblijf – Uitgaven door bijvoorbeeld ongemak aan de inboedel van uw tripverblijf. U laat bijvoorbeeld iets kapot vallen, of u verliest de sleutel van uw gehuurde vakantiehuisje.

De goedkoopste reisverzekeringen vergelijken

De de goedkoopste reisverzekering vind je sowieso door goed te vergelijken. Het is belangrijk een goede vergelijking te maken van opties die je écht nodig hebt en dekkingen die voor jou niet van toepassing zijn. Je wilt absoluut niet extra betalen. Daarom is het superhandig om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je behoeften zijn voor een meest bekende reisverzekering. Wanneer je vaker per twaalf maanden op vakantie gaat is het over het algemeen goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Als je namelijk voor elke vakantie of elk tripje opnieuw een kortlopende reisverzekering afsluit, betaal je steeds opnieuw poliskosten. Een doorlopende reisverzekering is dan de betere keus.

Kijk tevens goed naar dekkingen die bij een paar reisverzekeringen standaard zijn inbegrepen. Er bestaan tevens verzekeringen die onder andere ten minste winter- en watersport dekken. Dat houdt in dat deze verzekeringen in de regel meer kosten dan verzekeringen die deze dekkingen niet op zijn minst meeverzekeren. Ga je dus niet op wintersport en geen watersport beoefenen? Dan is het voordeliger om een reisverzekering te kiezen die deze sporten alsook niet dekt.

Blijf je binnen Europa? Dan heb je voldoende aan Europadekking en is het niet nodig om je werelddekking aan te zetten. Door al deze factoren goed af te wegen, kun je de voordeligste reisverzekering vinden voor jouw situatie.

Om reisverzekeringen te vergelijken is het van belang dat je weet welke opties je verzekerd wilt hebben. Medische geld zijn meestal vanzelfsprekend. Met deze bescherming worden geneeskundige geld die niet betaalt worden door je reguliere zorgverzekering misschien wel vergoed. Mocht er onverwacht iets gebeuren gedurende je vakantiereis, dan weet je dat de uitgaven verzekerd zijn. Naast geneeskundige geld kun je zeer veel andere extra’s meeverzekeren. Je kunt bij een doorlopende reisverzekering onder andere kiezen om wintersport, duiksport, automobilistenhulp of zakenreizen op zijn minst mee te verzekeren.

Zorgeloos op reis

Voor veel natuurlijke personen is het niet zo simpel om uit te maken welke reisverzekering ze nu het best kunnen aan gaan. Bovendien kunnen ze zomaar enkele dekkingen over het hoofd zien waardoor men misschien heel wat slechter is vergoedt dan op het eerste zicht wordt aangenomen. Kunt u zichzelf hier een beetje in herkennen en wilt u dit allicht volmaakt voorkomen? In dat situatie is het aan gaan van een multirisicoverzekering voor u ongetwijfeld een bijzonder interessante keuze.

Waar zitten de addertjes?

Het afsluiten van een multirisicoverzekering zorgt er derhalve voor dat u zich geen zorgen meer hoeft te maken gericht op de doelmatige kant en de potentiele bedreigingen die verbonden zijn aan uw tochtje. Dat neemt tevens niet weg dat er ook enkele addertjes onder het gras verscholen zitten waar u maar beter rekening mee kunt houden. Eén van de belangrijkste redenen waarom steeds meer verzekeringnemers er voor kiezen om een multirisicoverzekering aan te gaan gaat namelijk schuil in het feit dat er alsook een met het oog de prijs gewin aan verbonden is. Dit financiële voordeel zorgt er voor dat er meer budget vrij wordt gehouden voor de vakantie zelf en dat is natuurlijk te allen tijde mooi meegenomen. Dit financiële voordeel kan tevens verdwijnen wanneer er sprake is van een dubbele verzekering.

Bijzonder veel consumenten kiezen er Vandaagdedag voor om hun trip via het internet te boeken. Dit zorgt er voor dat ze het meest over een gratis verzekering beschikken tot enkele dagen (of weken) voor aankomst. Ondanks deze beperking in dekking bij anulatie is dit welbeschouwd een zeer interessante onverwachte die er voor kan zorgen dat er op dit gebied alvast kan worden bespaard. daarnaast is het alsook altijd interessant om er rekening mee te houden dat een multirisicoverzekering vaak bestaat uit de standaard polissen van een vakantiereis- en annuleringsverzekering. Gaat u bijvoorbeeld een potentieel hoogrisico vakantie boeken zoals een sneeuwvakantie of gaat u naar een niet voor de hand liggend land buiten Europa? In dat geval is de optie bestaande dat u er voor zult moeten kiezen om een aanvullende polis af te sluiten.

Voordeel op de verzekeringspremie

Zoals alvast aangegeven kunt u met een multirisicoverzekering immer rekenen op een financieel gewin op de verzekeringspremie. Dit komt omdat er meer dan één verzekeringen in 1 keer worden afgesloten. De hoogte van dit met het oog de kosten gewin is altijd afhankelijk van de verzekeraar van uw mogelijkheid. Om er zeker van te zijn dat u kunt rekenen op een zo appetijtelijk een optie met het oog op geld gewin is het dan tevens te allen tijde de moeite waard om even een vergelijking uit te voeren tussen de zeer veel soorten reisverzekeringen die er bij de uiteenlopende tripverzekeraars worden aangeboden.|

Tijdelijke- of kortlopende reisverzekering, immer efficiënter?

In de zoektocht naar een goedkopere reisverzekering kijken veel natuurlijke personen best wel in de richting van een tijdelijke- of kortlopende reisverzekering. Uiteraard is een dergelijk type verzekering voordeliger in vergelijking met de doorlopende reisverzekering, maar ze dient wel per ondernomen reis te worden afgesloten. Hier knelt een zeer interessant probleem. mits u slechts 1 of twee keer per twaalf maanden op reis gaat is dit type van reisverzekering meestal voldoende. Maar zodra er enkele reizen worden ondernomen is dit niet langer het situatie en kan het financieel veel efficiënter zijn om te kiezen voor een doorlopende reisverzekering.

Het leeuwendeel van de consumenten die op vakantie gaan kiezen er Vandaagdedag voor om een reisverzekering af te sluiten. Wanneer u er slechts 1 keer in het 12 maanden voor kiest om een trip te ondernemen kunnen we gerust stellen dat het aan gaan van een kortlopende reisverzekering in deze situatie het verstandigst is. U kiest dan per slot van rekening voor een voordelige verzekering die van start gaat op de dag van afreizen en eindigt op welk moment u terug bent. Gedurende uw volledige verblijf in het buitenland bent u dus goed verzekerd.

Het is logisch dat u als verzekeringnemer altijd zeker zult willen kunnen zijn van de beste reisverzekeringvoor uw situatie. mits u slechts 1 maal per 12 maanden op trip gaat zal de kortlopende reisverzekering voor u dan alsook immer voordeligste gelegenheid zijn. Bij deze goedkopere reisverzekering kunt u rekenen op een betaalbare verzekeringskosten waardoor deze voor consumenten commercieel haalbaar is. Bovendien betreft het te allen tijde de goedkoopste reisverzekering omdat alle mogelijke beschermingen die u wenst voor tijdens uw trip worden aangeboden.

Een tijdelijke- of kortlopende reisverzekering is de meest geschikteverzekering voor personen of families die 1 of maximaal 2 maal per 12 maanden op vakantiereis gaan. Bovendien moet er dan nog gedacht worden aan de waarde van de vakantie die moet worden gedekt. Van zodra u regelmatig per 12 maanden een stedenreisje of langere reis onderneemt wordt het een compleet ander verhaal. Op dat ogenblik is een reisverzekering doorlopend aan gaan tenslotte ook financieel over het algemeen heel wat interessanter.

Dan weet u in voorgenoemde situatie precies over welke beschermingen u kunt beschikken waardoor u zich hier geen zorgen meer om hoeft te maken. Let wel, bij een doorlopende reisverzekering is het immer interessant om er rekening mee te houden dat de gezamenlijk betaalde waarde van al uw vakanties op jaarbasis niet wordt overschreden. Is dat wel het situatie en gebeurt er iets gedurende uw vakantie, dan zult u alsnog voor het merendeel van de onkosten zelf moeten opdraaien. alsook dit is dan alsook zeker iets waar u de nodige interesse aan zult willen geven.|

Een reisverzekering doorlopend afsluiten bij meerdere trips

Een reisverzekering doorlopend afsluiten wordt in feite intussen slim vanaf het ogenblik dat er meer dan 2 trips binnen eenzelfde jaar worden ondernomen. U kunt beter er wel rekening mee houden dat de ene doorlopende reisverzekering de andere niet is. Hou onder andere immer rekening met de totale waarde van alle tochtjes die worden ondernomen. Een doorlopende reisverzekering wordt welbeschouwd immer ten minste afgesloten voor een relatief beperkt bedrag welke u naar eigen inzicht kunt verhogen. Het aan gaan van een doorlopende reisverzekering zorgt er tot slot wel voor dat u immer tijdens uw vakantiereizen optimaal bent betaald. bruikbaar gezien kunt u bij een doorlopende reisverzekering dan ook te allen tijde rekenen op een bepaalde meerwaarde in vergelijking met een kortlopende variant.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is in de regel de voordeligste optie als je minder dan eenentwintig dagen per kalenderjaar op vakantie gaat. Maar soms kan het immers zijn dat een doorlopende reisverzekering voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering. Het is dus verstandig tevens doorlopende reisverzekeringen te vergelijken voor de zekerheid. Via hier kun je efficiënt zowel een kortlopende als doorlopende reisverzekering vergelijken.

Op het moment je een kortlopende reisverzekering aangaat is dit voor een bepaalde periode. De verzekering is geldig vanaf een door jou bepaalde startdatum tot een zekere einddatum. Je kan deze verzekering zelfs nog enkele minuten voor vertrek vinden. De verzekering kan ook voor weekendjes weg als langere vakanties worden afgesloten.

Als je slechts één maal per 12 maanden op vakantie gaat voor een periode van 2 tot drie werken is dit type verzekering goedkoper dan een doorlopende reisverzekering.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je over het algemeen af als je langer dan 21 dagen of vaker dan 1 keer per twaalf maanden op vakantie gaat. Het is dan over het algemeen voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten dan een kortlopende reisverzekering. Je hoeft dan niet elke keer een losse reisverzekering aan te gaan en steeds opnieuw polisgeld te betalen.

op welk moment u in de markt bent naar een reisverzekering om te kiezen is het een mogelijkheid om te kiezen tussen 2 diverse opties. U kunt bijvoorbeeld een reisverzekering doorlopend aan gaan, maar u kunt er eveneens voor kiezen om een kortlopende reisverzekering af te sluiten. Dit laatste is in het bijzonder interessant als er bijvoorbeeld slechts één maal per kalenderjaar een stedentrip of een andere trip wordt gepland. Boekt u echter jaarlijks niet alleen een zomer-, maar onder andere alsook een wintervakantie en een stedentrip? In dat geval levert een reisverzekering doorlopend aan gaan u te allen tijde een zeer interessant met het oog op geld voordeel op.

Een reisverzekering doorlopend aan gaan is op financieel vlak in vergelijking met een kortlopende reisverzekering soms heel wat verstandiger. Dat geldt echter niet voor iedereen. Doorslaggevend op dit vlak is hoeveel keer per twaalf maanden u er voor kiest om op reis te gaan. Is dat slechts één keer? In dat situatie is een kortlopende reisverzekering het beste. Gaat u 2 keer of nog meer per kalenderjaar op vakantie? In dat geval zult u merken dat de beschikking hebben over een doorlopende reisverzekering niet alleen praktisch, maar alsook commercieel heel wat interessanter is. U kunt beter wel altijd rekening houden met de waarde van de tochtje die wordt vergoed. Dit kan namelijk wel eens voor problemen zorgen op welk moment u vaker dan één maal per kalenderjaar moet opzeggen of bijstand moet aanvragen.

Gedurende uw queeste naar de voordeligste reisverzekering is het altijd interessant om even een objectieve vergelijking uit te voeren. Deze vergelijking moet uiteindelijk laten zien welke reisverzekering u niet alleen voorziet van alle gewenste dekkingen, maar tevens nog eens met het oog de prijs interessant is. Dat geldt niet zomaar voor elke reisverzekering die er te vinden is terug te vinden. een goede reisverzekering hoeft ook niet te allen tijde een voordeligste reisverzekering te zijn. Alleen door een onafhankelijke vergelijking te doen zal er dan ook voor worden gezorgd dat u op het einde van de rit beschikt over een doorlopende reisverzekering die al uw verwachtingen op z’n minst kan inlossen. Opgelet, hou bij het nakijken van de voorwaarden van de polis ook immer rekening met de exacte locaties die zijn vergoed. Een doorlopende reisverzekering die bescherming biedt over heel Europa hoeft dat onder andere niet te doen voor landen daarbuiten. Heeft u dus een echt een verre tochtje gepland? Controleer dan goed of deze in ieder geval door uw polis wordt verzekerd.

Doorlopende reisverzekering bijna immer voordeliger

Een doorlopende reisverzekering is al simpel voordeliger dan een kortlopende reisverzekering. Ga je met je hele familie op tochtje, dan ligt de grens om en nabij een reis van veertien dagen. Ga je dus met je familie 15 dagen of langer op vakantie? Dan is een doorlopende reisverzekering vrijwel altijd efficiënter. Voor een verzekering van één of twee personen ligt het omslagpunt op 1 week of drie. Vooral als je er ernaast alsook nog een paar dagen ertussenuit gaat, is de doorlopende verzekering voordeliger. alsook voor een annuleringsverzekering geldt dat een doorlopende vaak goedkoper is dan een kortlopende. Maak je op deze website een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je goedkoper uit met een doorlopende? Dan geven we je meteen een seintje op deze website zodat je de goede optie kunt maken.

Hoe langer of vaker je op tochtje gaat, hoe goedkoper het wordt om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Extra dekkingen zoals medische onkosten of wintersport, maakt een doorlopende reisverzekering in de regel voordeliger dan een kortlopende. trip je niet alleen maar heb je een gezin? Dan is een doorlopende reisverzekering al snel goedkoper.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering sluit je normaalgesproken af als je langer dan 21 dagen of vaker per jaar op vakantie gaat. Het is dan meestal goedkoper om een doorlopende reisverzekering af te sluiten dan een kortlopende reisverzekering. En ook handig: je hoeft niet elke keer een enkelereisverzekering af te sluiten.

Als je langer dan twee tot 3 weken met vakantie gaat of vaker is het in de regel interessanter om een doorlopende reisverzekering aan te gaan. Bij families geldt het voordeel in de premie nog sneller. Met deze verzekering ben je het gehele 12 maanden door gedekt en hoef je dus niet een bepaalde datum op te geven. Zowel vakanties als weekendjes weg zijn hierbij gedekt en je hoeft niet elk jaar opnieuw deze reisverzekering af te sluiten, hij wordt automatisch voortgezet.|

Wanneer is een doorlopende reisverzekering voordeliger?

Een doorlopende reisverzekering is sneller voordeliger dan een kortlopende dan je zou denken. Ga je met je hele gezin op vakantie, dan ligt het omslagpunt ruwweg bij een vakantie van twee weken. Ga je dus met je gezin vijftien dagen of langer op vakantie? Het is waarschijnlijk dat een doorlopende reisverzekering voordeliger is. Voor een verzekering van 1 of 2 personen ligt de grens op een week of 3. Ga je ook nog eens een paar dagen op vakantie? Dan is de doorlopende reisverzekering ook heel simpel de betere keus. Sluit je alsook altijd een annuleringsverzekering af? Dan is een doorlopende reisverzekering bijna altijd voordeliger met een bescherming voor opzegging. Een doorlopende annuleringsverzekering is namelijk heel eenvoudig voordeliger dan een kortlopende. Maak je bij ons een vergelijking voor een kortlopende reisverzekering en ben je interessanter uit met een doorlopende? Dan geven we je aanstonds een seintje op hier zodat je de goede optie kunt maken. Bekijk de pre’s van een doorlopende en kortlopende reisverzekering.

Als je langer dan twee tot drie weken op vakantie gaat of vaker is het juist interessanter om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Bij gezinnen geldt het voordeel in de maandprijs nog sneller. Met deze verzekering ben je 12 maanden door verzekerd en hoef je dus niet een bepaalde datum op te geven. Zowel korte vakanties als weekendjes weg zijn hiermee gedekt en je hoeft niet elk jaar opnieuw deze reisverzekering aan te vragen, hij wordt automatisch verlengd.|

Reisverzekering en dekking

Ga je een reisverzekering vinden? Dan zijn er veel mogelijkheden om je goed te verzekeren. Naast dat je kunt kiezen voor een doorlopende- of kortlopende reisverzekering kun je tevens dekkingen kiezen. De bescherming die je kiest is doorslaggevend voor je premie en hoe goed je verzekerd bent. Verzekeraars hebben de wereld in verscheidene dekkingsgebieden ingedeeld:

 • Nederlanddekking – Binnenland, inclusief dagtrips naar het buitenland.
 • Europadekking – Alle landen binnen Europa. Inclusief Madeira, de Canarische Eilanden, de Azoren en alle niet- Europese landen die grenzen aan de Middellandse Zee. Dit houdt in dat ook Marokko, Tunesië, Algerije, Libië, Egypte, Israel, Libanon en Aziatisch Turkije onder de bescherming vallen.
 • Wereldbescherming – Alle landen en werelddelen.

Verder kun je ook de reisduur bepalen en of je contant geld wilt verzekeren. Maar alsook geneeskundige kosten dekking, bagagebescherming of automobilistenhulp kun je kiezen. Als je gedurende je vakantie mee gaat doen aan wintersport, duiken of een risicovolle sport moet je dit in de regel extra verzekeren. Tevens is het een mogelijkheid een extra vergoeding te krijgen als jij gedurende je vakantie een ongeval krijgt en je wordt hulpbehoevend of komt te overlijden. Allemaal extra garanties die voor jou cruciaal kunnen zijn tijdens je vakantie. deze website vergelijkt alle reisverzekeringen met je gekozen dekkingen.

Als je graag op wintersport gaat of een andere risicovolle sport gaat bedrijven gedurende je vakantie kan het nodig zijn dat je hier een aanvullende verzekering voor zult moeten vinden. De groep risicosporten bestaat naast sneeuwvakantie uit berg-, lucht-, water- en een aantal andere sporten zoals rugby bijvoorbeeld. Kijk goed naar de voorwaarden als je op een sportieve vakantie gaat.

Hierbij geldt wederom dat hoe groter de perikelen van de sport zijn, hoe hoger de premie zal zijn. Per slot van rekening is het bij dit type verzekering veel belangrijker te zorgen dat je een prima dekking hebt dan een zo voordelig mogelijke maandprijs. Kijk er goed naar of er zekere excepties zijn en wat de uiterste hoogtes zijn van de tegemoetkomingen.|

Maximale schadeloosstellingen reisverzekering

Goed om te weten dat je artikelen altijd tot een maximaal bedrag is verzekerd. Dat bedrag verschilt per reisverzekeraar en per accessoire. Zo vergoedt de ene reisverzekeraar een bedrag van 100 euro, terwijl andere verzekeraars een aantal duizend euro vergoeden. Vind je een zekere dekking erg interessant bij je reisverzekering? bijvoorbeeld voor fotoapparatuur, andere elektronica of kampeerspullen? Controleer dan immer wat er in je voorwaarden van de polis staat. In onze vergelijking kun je ook per reisverzekering zien wat de uiterste schadeloosstellingen zijn. Dan weet je zeker dat je de meest geschikte verzekering kiest.}

Annuleren van vakantiereis door ziekte

In het merendeel van de gevallen wordt er voor gekozen om een trip te opzeggen als gevolg van een zekere ziekte of aandoening. Heeft u een annuleringsverzekering , dan beschikt u te allen tijde over deze mogelijkheid. Het bedrag dat u heeft uitgekeerd voor uw vakantie zal in dit situatie dan alsook nagenoeg totaal worden terugbetaald. Nagenoeg? Klopt, want er zijn altijd uitgaven die van het uitbetaalde bedrag worden afgetrokken. Wat veel consumenten bovendien niet weten is dat niet alleen ziekte bij de toerist zelf, maar ook bij familieleden tot in de 2de of 3de graad in de regel door een annuleringsverzekering worden betaald. tevens op welk moment er hiervan sprake is kan uw trip dan ook zonder probleem worden geannuleerd.

Wat bij overlijden van een familielid?

Een overlijden kan te allen tijde gebeuren, zelfs op de meest plotse momenten. Is er sprake van een overlijden van een familielid tot in de 2de graad? In dat geval zal uw annuleringsverzekering alsook hier een perfecte tussenkomst in bieden. U dient er wel rekening mee te houden dat dit niet geldt voor wanneer bijvoorbeeld één van uw slimste vrienden komt te overlijden. In dat geval zult u er dan tevens bij stil moeten blijven staan dat u zomaar het volledige bedrag van de geplande tochtje kunt verliezen.

Professionele redenen aan basis van anulatie

Er wordt altijd benadrukt dat een doorlopende reisverzekering geen tussenkomst biedt bij zakelijke reizen naar het buitenland. Dat klopt ook, maar het houdt in niet dat er geen enkele zakelijke betrekking invloed kan bezigen op uw verzekering. op welk moment u onder andere vakantie heeft aangevraagd, maar u onverhoopt niet kunt vertrekken omdat de vervanger op uw werk bijvoorbeeld plots ziek is geworden of een probleem heeft gehad zal de annuleringsverzekering doorgaans te allen tijde een gepaste bescherming voorzien. Op deze manier hoeft u dus nooit een met het oog de prijs gevaar te vrezen ten gevolge van een plotse gebeurtenis op uw werk.

Doorlopende reisverzekering inclusief annulering aan gaan

Bovenstaande maakt duidelijk dat het in tal van veel omstandigheden goed mogelijk is om het door u betaalde bedrag voor uw reis terug te vorderen van de verzekeraar waarbij de reis- en annuleringsverzekering werd afgesloten. Vooraleer u dit kunt doen zult u er zich tevens bewust van moeten zijn dat er niet te allen tijde in ieder geval een annuleringsverzekering wordt gedekt bij een (doorlopende) reisverzekering. Deze apart aan gaan of deze laten toevoegen aan de door u gewenste polis is in allerlei situaties dus gewenst. Om er zeker van te zijn dat uw doorlopende reisverzekering over een passende anulatieverzekering kunt beschikken is het doen van een vergelijking alvorens een doorlopende reisverzekering aan te gaan in ieder geval immer een verstandige mogelijkheid.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering tevens een annuleringsverzekering afsluiten. Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je de trip tenslotte moet annuleren. onder andere door een accident, geneeskundige redenen of overlijden. Wil je jouw vakantiereis opzeggen vanwege een situatie die je al langere tijd zag aankomen? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking.

Bij je reisverzekering is het tevens wel zo handig om een goede annuleringsverzekering af te sluiten. Mocht je trip onverwacht niet door kunnen gaan, of ten tijde van de trip eerder afgebroken moeten worden, dan kun je met behulp van een annuleringsverzekering de geld vergoed krijgen. Je kunt kiezen voor een doorlopende annuleringsverzekering. Dat betekent dat je het hele jaar door gedekt bent, dus tevens voor korte trips en weekendjes weg. weinig verzekeraars vergoeden zelfs de uitgaven van een toegangskaartje op welk moment je onverhoopt toch ook niet naar het concert kunt gaan. Een kortlopende annuleringsverzekering sluit je af bij een tochtje en is alsook alleen geldig voor die ene trip.

Veel mensen denken op het moment nog altijd dat het een optie is om met een doorlopende reisverzekering een bepaalde vakantiereis te annuleren op welk moment zich onverwachte omstandigheden ontstaan. Dat is tevens in ieder geval niet het geval. U kunt uitsluitend een vakantiereis annulatie zonder verlies van het betaalde bedrag wanneer u eveneens over een zogenaamde annuleringsverzekering beschikt. Dat is dus lang niet bij elke reisverzekering zo, in tegendeel. Wilt u er compleet zeker van zijn dat u ook bij met name ziekte gebruikelijk uw vakantie zonder onkosten kunt annuleren? In dat situatie is het beslist verstandig om even de kennis op deze pagina aandachtig te bekijken.

Wat kost een annuleringsverzekering ?

Wat een annuleringsverzekering kost, hangt af van de totale geld van je vakantiereis. De kosten van een annuleringsverzekering is normaal gesproken tussen de 5 en 6 procent van de totale vakantiereizen om. Daar komen alsook nog poliskosten en assurantiebelasting bij. Hoe hoger de vakanties om, hoe meer premie je dus betaalt voor je annuleringsverzekering.

Wat is de voordelige reisverzekering?

Het onderscheid tussen een eenvoudig goede reisverzekering en een goede reisverzekeringwordt niet alleen gemaakt door de looptijd waarvoor ze wordt afgesloten. Ga dan ook te allen tijde voor het daadwerkelijk afsluiten van uw reisverzekering na welke dekkingen er precies worden aangeboden en of deze tevens geldig zijn voor het land of het land waar u een trip naar heeft geboekt. Niet alle reisverzekeringen dekken bijvoorbeeld standaard trips naar United States, Australië of Azië, etc. Bovendien doet u er ook goed aan om voor het afsluiten van de beste reisverzekeringeven stil te blijven staan bij de aard van de vakantie. Zakelijke reizen worden door een gebruikelijkereisverzekering op de keper beschouwd ook in het algemeen niet betaalt en bovendien kunnen er ook uitsluitingen geldig zijn voor potentieel gevaarlijke reizen zoals wintersportreizen. ook dit is zeker iets waar u gericht op het afsluiten van de beste reisverzekeringrekening mee zult willen houden.

De kostprijs van goedkopere reisverzekering

Tot slot is er Uiteraard nog de kostkosten van voordeligste reisverzekering. Voor veel personen staat een goede reisverzekeringdan ook gelijk aan een echt de meeste voordelige reisverzekering. Is dat echter wel correct? Niet altijd. Natuurlijk is het altijd zeer verstandig op welk moment u slechts een beperkte premie moet betalen, maar daar staat tegenover dat u er wel zeker van moet zijn dat alle vereiste dekkingen daadwerkelijk worden aangeboden. Is dat niet het geval, dan kan dat u namelijk enkele vervelende verrassingen opleveren en dat kan vanzelfsprekend tevens niet de bedoeling zijn. De kosten van een voordelige reisverzekeringmoet dan alsook altijd in lijn worden gezien met de exacte beschermingen die er door worden aangeboden.

Tips: geld besparen op je reisverzekering

Wil je een reisverzekering vinden? Bedenk dan goed of je zekere dekkingen echt nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan dekking voor medische kosten (misschien heb je die alsook al goed verzekerd bij je zorgverzekering), pechhulp of een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en regel dat je niet twee keer|dubbel} verzekerd bent. Over het algemeen kun je door goed te lezen naar je beschermingen veel geld overhouden.

Maximale vergoedingen reisverzekering

Liever heb je je reisverzekering compleet niet nodig, maar als er welbeschouwd wat gebeurt wil je graag dat de schade snel wordt betaald en afgehandeld. Vind je een zekere dekking erg doorslaggevend bij je reisverzekering? Bijvoorbeeld voorfotoapparatuur, andere elektronica of campingspullen? Bekijk dan ons overzicht uiterste schadeloosstellingen. Dan weet je zeker dat je bij de best passende reisverzekeraar uitkomt.

Annuleringsverzekering

Je kunt naast een reisverzekering alsook een annuleringsverzekering aan gaan. Een annuleringsverzekering vergoedt de onkosten als je de reis toch ook moet annuleren. Als je jouw reis bijvoorbeeld door een ongeval, om medische redenen of overlijden moet annulatie kun je met een annuleringsverzekering de kosten dekken.

Een annuleringsverzekering is een verzekering die het een mogelijkheid maakt om je vakantie vooraf af te zeggen ten gevolge van zekere omstandigheden. Tevens als je door zekere omstandigheden tijdens je vakantie verplicht bent om naar huis te gaan, worden de laatste vakantiedagen vergoed. Je sluit deze verzekering af alvorens je op vakantie gaat. Let goed op de specifieke voorwaarden die je verzekeraar stelt aan het annulatie van je vakantie. De verzekeraar zal je vakantie namelijk niet voor elk kleinigheidje vergoeden.

Ook met betrekking tot de annuleringsverzekering heb je een doorlopende variant die het hele kalenderjaar door geldt en een kortlopende, die voor een specifiek aangegeven periode geldt.

Beëindigen oude reisverzekering

Je reisverzekering beëindigen kun je schriftelijk bij jouw huidige verzekeraar regelen. Een nieuwe reisverzekering aan gaan is zo gebeurd. Je kunt binnen 5 minuten reisverzekeringen vergelijkenen zo de beste reisverzekering afsluiten. Zo eenvoudig is het vinden en aan gaan van eenreisverzekering via hier.

Reisverzekering

Reisverzekering regelen: zo simpel doe je dat

Onze website heeft een brede online vergelijking van reisverzekeringen, met daarin ruim 89 verscheidene verzekeringen van 36 verzekeraars. Via onze website kun je heel in enkele stappen en simpel een annuleringsverzekering of reisverzekering vergelijken en afsluiten. Nadat je een vergelijking hebt gemaakt en de voor jou meest bruikbare verzekering hebt geselecteerd kun je ogenblikkelijk je reisverzekering vinden. Dat kan compleet online en je ziet linea recta of je bent goedgekeurd voor de reisverzekering.

Wat beïnvloedt de kosten van een reisverzekering?

 • De premie van je reisverzekering wordt door enkele extra’s beïnvloed:
 • De vakantie duur: voor een weekendje weg betaal je minder maandprijs dan voor een lange vakantiereis van vier weken.
 • De dekking: kies je voor alleen een basisdekking dan betaal je een stuk minder premie dan wanneer je je ook verzekert voor onder andere riskante sporten en pechhulp.
 • De bestemming: ga je op trip naar een ver land buiten Europa dan betaal je meer premie.
 • Aantal personen op de polis: als je alleen een reisverzekering voor jezelf afsluit, is dat vanzelfsprekend goedkoper dan op welk moment je tevens gezinsleden meeverzekert.
 • De verzekeraar: premies verschillen per verzekeraar, alsook al kies je voor dezelfde dekking.

De goedkope reisverzekering: bespaar met onze tips

Wil je een reisverzekering aan gaan? Bedenk dan goed of je bepaalde beschermingen echt nodig hebt. soms heb je geneeskundige kosten al bij je zorgverzekering meegedekt of hulp bij autopech bij je autoverzekering. Hetzelfde geldt voor een ongevallenverzekering. Bekijk onze hints en voorkom dat je je dubbel verzekert. Hiermee bespaar je veel geld en sluit je een de voordeligste reisverzekering af.

Scroll naar boven